SEO optimizacija sajta

SEO optimizacija...

Ukoliko shvatite važnost dobre SEO optimizacije urađene od strane iskusnih profesionalaca možete računati na povećanje posećenosti web sajta, a time i prodaje.

Glavni cilj optimizacije je bolje rangiranje vašeg web sajta na internetu, odnosno da ciljani korisnici sajta sa što manje unesenih ključnih reči u pretraživaču dođu do nje. SEO optimizacija sajta obuhvata proces kreiranja i unapređenja postojećih sadržaja web sajta korišćenjem ključnih reći na pravi način, HTML kodiranje koje dovodi do poboljšanja njegovog rangiranja i uklanjanja prepreka koje onemogućavaju pravilno indeksiranje web sajta od strane pretraživača.

Za dobru optimizaciju je potrebno znanje i vreme.

To je ulaganje u prisutnost i dostupnost vaše kompanije na atraktivnoj poziciji na duže staze. Pravilnom optimizacijom se filtriraju korisnici i privlače oni koji su zaista zainteresovani za ono što nudite. Naravno, ukoliko je sajt dobro optimizovan, ali ne postoji kvalitetan sadržaj koji će dočekati korisnika, on će vrlo brzo preći na neki drugi sajt koji ima šta da ponudi.

Zato je važno da imate relevantan i privlačan sadržaj koji je lako dostupan. To može biti utisak/iskustvo prethodnog korisnika, akcije/promocije/promo kodovi, novosti, saveti itd.

SEM

SEO i SEM “Search Engine Marketing” su slični ali su razlicite usluge, koriste kao sinonimi optimizacije.

Kako Optimizovati Sajt

Za dobar rang web sajta potrebno je sistemski pristupiti seo optimizaciji celokupnog sadržaja sajta.

Analiza Sajtova

Seo Analiza sajtova uključuje kompletnu analizu stukture web sajta kao i gustinu ključnih reči i metatagova.

SEO za Google

Optimizacija sajta za pretraživace. SERP predstavlja poseban kreativni dizajn cele strukture projekta koju treba veoma pazljivo optimizovati u najvećem standardu da bi se web sajt pojavio u samom vrhu rang liste na vodećim internet pretrazivačima Google, Bing & Yahoo.

Seo optimizacija za Google treba biti prijateljska sa kvalitetnim sadrzajem, bez neispravnih linkova i suvisnih meta tagova.

web sajt za sve platforme

SEO aktivnosti

Aktivnosti vezane za SEO možemo podeliti u tri osnovne kategorije: on-page SEO, off-page SEO i tehnički SEO.

On-page SEO

On-page SEO podrazumeva sve aktivnosti u vezi sa optimizacijom koje se odvijaju direktno na sajtu. Cilj on-page optimizacije je učiniti veb sajt korisnijim za posetioce i u isto vreme poboljšati poziciju i vidljivost sajta u rezultatima pretrage na Google – u, Bingu i drugim pretraživačima. Dobro urađen on-page SEO vodi, pored boljeg poziocioniranja, i do povećanja broja poseta na sajtu, kao i do više konverzija. Da bi se rezultati postigli potrebno je vreme i strpljenje, ali kada se postavljeni SEO rezultati ostvare, ostvaruje se i veći profit. Mnogo je on-page SEO aktivnosti, a ovo su neke od njih:

– poređenje ključnih reči u odnosu na konkurenciju i njihovu dalju analizu u vidu detaljnih izveštaja
– kreiranje kvalitetnog i originalnog sadržaja, relevantnog za posetioce
– optimizaciju URL – ova
– optimizaciju meta tagova (title tag, meta description)
– optimizaciju fotografija (alt, title, naziv fajla)
– optimizaciju naslova i podnaslova (H1-H6)
– kreiranje, registracija i obnova sitemap.xml
– popravljanje unutrašnje strukture linkova
– analizu i uklanjanje dupliranog sadržaja
– uočavanje i uklanjanje kanibalizacije ključnih reči

Off-page SEO

Off-page SEO, koji se nekada naziva i off-site SEO je vezan za izgradnju veoma raznovrsnog i kompletnog link profila, odnosno za proces optimizacije sajta van njegovih stranica. Da bi se izgradili kvalitetni povratni linkovi potrebno je konstantno pisati kvalitetan i relevantan sadržaj na sajtu, koji će navesti posetioce da taj sadržaj podele sa drugima na svojim sajtovima i drugim online mestima. Veoma je bitan kvalitet povratnih linkova, mnogo bitniji od kvantiteta, što znači da je važno da ka vašem sajtu linkuju sajtovi koji imaju kredibilitet, posebno u niši u kojoj je i vaš sajt. Veliki broj kvalitetnih povratnih linkova signalizira Google – u i ostalim pretraživačima da je vaš sajt bitan i relevantan za posetioce.

Tehnički / Technical SEO

Tehnički, odnosno technical SEO je skup optimizacionih aktivnosti na serveru i programskom kodu sajta, koje omogućavaju botovima pretraživača, ali i posetiocima sajta, da bolje razumeju sajt i lako se kreću kroz njega. Neke od aktivnosti koje podrazumevaju tehnički SEO su:

– implemetntacija HTTPS enkripcije
– uklanjanje dupliranih verzija sajta i 301 redirekcija
– povezivanje sajta sa Google konzolom, gde se lako mogu pronaći u srediti greške u indeksiranju sajta
– optimizacija brzine učitavanja sajta na svim uređajima
– uređivanje “broken” unutrašnjih i spoljašnjih linkova
– potpunu optimizaciju sajta za mobilne uređaje
– podešavanje SEO-friendly URL strukture
– dodavanje struktuiranih podataka kako bi se poboljšao CTR i istakao rezultat u pretrazi

Sumiranje

Najbolje za optimizaciju sajta doraditi kvalitet sadrzaja, statistika kaže najviše posećenosti imaju prvih pet sajtova na otvorenoj strani internet pretrazivaca. SEO optimizacija web stranica je veoma bitna jer od nje zavisi dobra rangiranost koja je usko povezana sa brojem poseta na web sajtu, samim tim uspešno optimizovana internet prezentacija direktno ostvaruje zadati cilj.

Konačna cena SEO optimizacije sajta formira se na osnovu vaših potreba, želja, mogućnosti.

Informacije

Grafički dizajn

SEO optimizacija

Kontakt forma

Shopping Basket